Minister bliver ambassadør for 40.000 danske stammere

21. oktober 2022 | Pressemeddelelse

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) har periodevis stammet det meste af sit liv. Han fik gavn af at gå til talepædagog, men har stadig en rest af stammen med sig. Jesper Petersen er ny ambassadør for Dansk Stammeforum.

Af Erik Holm

Dansk Stammeforum har fået sin første ambassadør. Det er uddannelses- og forskningsminister, Jesper Petersen (S), der fremover vil være et ansigt på foreningen og ambassadør for de mindst 40.000 danskere, som stammer. “Som ung hjalp det mig selv at se en plakat med nogle kendte mennesker, som trods deres talehandicap var kommet langt inden for fag og positioner, hvor man skal kunne tale og bruge sproget. Jeg vil gerne fortælle om mine oplevelser, måske give nogle den samme oplevelse, som jeg fik ved at se den plakat, og gerne være med til at sætte fokus på dette problem,” siger Jesper Petersen.

Forperson i Dansk Stammeforum, Adam Estrup, er glad for, at foreningen får en markant, synlig og god ambassadør i den landskendte politiker.

”Det er stort, at Jesper Petersen stiller op som ambassadør for Dansk Stammeforum. Dermed bidrager han til at nedbryde de tabuer og den skam, der kan omgærde stammen,” siger Adam Estrup.

 

Stammet siden barndom

Jesper Petersen har arbejdet med politik og det talte sprog, siden han var helt ung. Han har været minister siden august 2021, folketingsmedlem siden 2007, bestridt en række ordførerposter og haft ledelsesroller i Socialdemokratiet og i starten af sin politiske karriere i SF.

Nu vil han gerne være med til at skabe opmærksomhed generelt om stammen, der er et reelt problem for mange mennesker, og blandt andet slå på, at det er en god hjælp at komme til talepædagog, som han selv gjorde i teenageårene.

“Jeg vil gerne vise, at man godt kan stille op, f.eks. tale politik og blive minister, og have en position, hvor man virkelig skal bruge sproget og tale meget – selv om man har stammet og stadig bærer det med sig. Min stammen var primært som barn, men jeg har stadig rester af det med mig,” siger Jesper Petersen. Adam Estrup påpeger, at Jesper Petersen med sit krævende job netop viser, at det hjælper børn og unge at få hjælp, hvilket er et af Dansk Stammeforums mærkesager.

“Jesper et supergodt eksempel på, at behandling virker. Og at vi som stammere med en ordentlig og målrettet behandling ikke behøver være begrænset af vores handicap,” siger Adam Estrup.

— Nyeste blogindlæg

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Victor er seks år og stammede så meget, at han havde store blokeringer, så han slet ikke kunne sige noget. Blokeringerne gjorde, at han blev så stresset, at han ufrivilligt tissede, så hans sengetøj, tøj og sko blev ødelagt, og han blev...

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Af Inge Brink HansenDansk Stammeforum har nu fået tilbagemelding på det høringssvar, som vi indsendte til Socialstyrelsens instans NATKO i februar 2022. Både høringssvar og socialstyrelsens svar på dette, kan læses her. Jeg har forsøgt at forstå...