Bestyrelsen

Vi står bag Dansk Stammeforum

Bestyrelsesmedlemmer

Adam Estrup

Adam Estrup

Forperson og stammer

Adam Estrup er født 1964 og har stammet hele livet. Med taleundervisning og en god portion fanden-i-voldskhed har hans stammen ikke begrænset ham synderligt i hans livsbane. Han er far til tre voksne børn og arbejder i dag som administrerende direktør for en nordisk interesseorganisation. Før har han blandt andet været kommunikationsdirektør, strategirådgiver og journalist. Medstifter af Dansk Stammeforum med en vision om, at ingen stammere i Danmark skal begrænses af deres handicap.

Marc Egede

Marc Egede

Stammer og logopæd

Marc Egede er født 1970 og har lavet frivilligt arbejde i forskellige bestyrelser i over 35 år. Den erfaring bruger han til at være med til at udvikle en stammeforening, som samler stammeområdet og giver stammerne en stærk stemme. Marc har stammet hele livet og indimellem så kraftigt, at han i perioder har været stum. Det var i en af disse perioder, som helt ung, at han besluttede sig for at blive logopæd. Marcs egne oplevelser med stammen har givet ham et helt særligt hjerte for stammeområdet. Et hjerte, som han har lagt ind i stammebehandling og som medstifter af Dansk Stammeforum.

Inge Brink Hansen

Inge Brink Hansen

Næstforperson og logopæd

Inge Brink Hansen er født i 1961, er cand.mag. i musik og logopædi og har beskæftiget sig med stemmen det meste af livet, dels som sanger, som sangpædagog på Københavns Universitet og siden som logopæd. Fra 2006 har hun arbejdet med stemmeproblemer på CSV, Center for Specialundervisning for Voksne, som er Københavns Kommunes kommunikationscenter og fra 2008 har hun der udgjort halvdelen af det team, der underviser voksne, der stammer. Her har hun oplevet behovet for at få udbredt større forståelse for stammen i samfundet og arbejder for at udvikle og udbrede en endnu bedre hjælp til mennesker, der stammer. Medstifter af Dansk Stammeforum.

Kirsten Sjøstrøm

Kirsten Sjøstrøm

Stammer

Kirsten Sjøstrøm er født i 1960 og har stammet, siden hun var 7 år. Stammen har fyldt en del i hendes liv, men hun har alligevel haft og har stadig et liv, der indebærer masser af kommunikation med bl.a. kolleger og studerende. Kirsten er laborant og tillidsrepræsentant på Københavns Universitet. Hun er gift og har en voksen søn. Både som barn, ung og voksen har Kirsten modtaget stammebehandling og har arbejdet en del med sig selv omkring de udfordringer, stammen har givet hende. Vision: Alle, der stammer, skal kunne få hjælp og skal vide, hvor de kan opsøge hjælpen. Medstifter af Dansk Stammeforum.

Peter Nielsen

Peter Nielsen

Kasserer og stammer

Peter Nielsen er født 1993 og har stammet hele sit liv. Gennem hele barndommen var Peter stærkt talehandicappet, og det var først da han, som 25-årig i 2018, kom med på et McGuire-kursus, at der blev løsnet op for tungebåndet. Peter arbejder til daglig i landbruget og er blevet et kendt ansigt på de danske TV-skærme med deltagelse i dokumentarserien ’Jeg er stammer’ på TV2. Peter er medstifter af Dansk Stammeforum og valgt som kasserer ved generalforsamlingen 2023.

Hanne Høgh Larsen

Hanne Høgh Larsen

Stammer

Hanne Høgh Larsen, årgang 1968. Hun har stammet al den tid hun kan huske. Stammen har påvirket Hanne i hendes opvækst, skolegang, sociale liv samt valg af karriere. Hanne var til talepædagog som barn og igen som 17-årig uden at det hjalp. Det tog Hanne godt 35 år at vende tilbage til undervisning hos en talepædagog – denne gang med god virkning. Hanne er uddannet inden for delikatessefaget. Hanne brænder bl.a for at være med til at gøre en forskel for andre, der stammer i Danmark, og at alle kan få undervisning i trygge rammer. Medstifter af Dansk Stammeforum.

Rikke Shubart

Rikke Shubart

Stammer

Rikke Schubart er født i 1966 og var skjult stammer indtil 2022. Hun kan ikke huske, hvornår hun begyndte at stamme. I 2022 blev hun sygemeldt og tog orlov og rejste ud i verden for at finde meningen med livet og sin egen stemme. Nu er hun tilbage som forsker på Syddansk Universitet og har beskrevet sine erfaringer med at skjule stammen i Dronningens tale (2024). Hun vil fjerne stigma og tabu om at stamme og ønsker at gøre verden til at bedre sted at tale i.

Suppleanter

Christian Max Jansen

Christian Max Jansen

Stammer

Christian Jansen er født 1981 og er uddannet civilingeniør i Biomedicinsk Teknik. Han har stammet helt tilbage fra da han var lille. Stammen fylder i dag meget mindre, da han arbejder med sin stammen dagligt. Christian arbejder i dag som freelance med Test Management og Software Test. Han har valgt er gå med ind i bestyrelsen i Dansk Stammeforum, da han gerne vil give noget tilbage til stammeområdet.

Erling Jensen

Erling Jensen

Stammer

Erling Jensen har stammet hele livet og næsten lige så længe arbejdet med formidling om stammen – udfordringer og muligheder – i tilgift til et professionelt virke indenfor marketing og kommunikation. Det er også i den kapacitet, at han bidrager til arbejdet i Dansk Stammeforum.

Erling bor på Fyn og kan nås på mail: ejblaesbjerg@outlook.com.