Ambassadører

Ambassadører, vi er stolte af vil repræsentere os

Jesper Petersen

Jesper Petersen

MF, fhv. minister

Stammen ligger stadig og lurer i Jesper Petersens liv. Det vil det nok altid gøre, vurderer han selv. Men i takt med alderen og sin øgede erfaring hviler han mere i sig selv og praktiserer en ro og velovervejethed, som både hjælper på det at kunne løfte stort ansvar og med at stammen fylder mindre. “Men jeg har resterne af stammen med mig. Bevidsthed om min tale er med til at minimere det. Og ro, overblik og at være godt forberedt hjælper også”, siger han. Hans budskab til børn og unge, som stammer, er, at de ikke er alene. Mange andre stammer eller har gjort.

 Bertel Haarder

Bertel Haarder

Fhv. minister

Bertel Haarder har stammet hele livet, men den har efter eget udsagn ikke lagt ham særlige hindringer i vejen – måske snarere skærpet hans sproglige sans. På den anden side ved han også, at det langt fra er tilfældet for mange andre. Og at det kræver en indsats at få taget livtag med stammen som talehandicap. ”Der er ikke tvivl om, at stammen kan være begrænsende for nogle menneskers livsudfoldelse. Til gengæld ved vi også, at stammen kan afhjælpes med den rette indsats,” siger han.

Einar Enemark

Einar Enemark

Musiker

Raplegenden MC Einar har stammet siden han var tre år. Og hans stammen har siddet dybt i ham siden. ”Min stammen gav mig som barn en brændende følelse af mindreværd,” siger han, og fortsætter: ”Jeg har mærket på min egen krop, at stammen kan lukke af for mine muligheder. Men jeg ved også, at du kan få hjælp. Det gør Dansk Stammeforum noget ved, og jeg har derfor sagt ja til at være ambassadør for dem,” siger han, der på trods af sin stammen for evigt har forandret vores jul med decembers måske mest spillede julesang, ”Jul, det cool.”

Per Alm

Per Alm

Forsker

Et af de mest vidende og indsigtsfulde mennesker indenfor stammeverdenen, den svenske forsker Per Alm, indtræder som ambassadør for Dansk Stammeforum. Hans teorier om stammens opståen er nok det tætteste vi i dag kommer på, hvad der i virkeligheden sker når vi stammer. Og Per Alm har mere i støbeskeen.