Velkommen til Dansk Stammeforum

6. april 2022 | Nyhed

Bestyrelsen i Dansk Stammeforum består af (fra venstre): Adam Estrup, Hanne Høgh Larsen, Inge Brink Hansen, Erling Jensen, Kirsten Sjøstrøm, Malina Terkelsen, Marc Egede, Peter Nielsen, Jesper Madsen og Argjent Aslani (sidstnævnte desværre ikke med på billedet).

Efter lange snakke, mange overvejelser og grundigt forarbejde er en lille interessegruppe af personer, som stammere, og talepædagoger gået sammen om at etablere Dansk Stammeforum.

Vi vil forsøge at udbrede kendskabet til stammen og forbedre forholdene for de, som stammer. Husk på, at 4-5 pct. af børn og unge stammer, hvilket i runde tal svarer til 50.000 børn og unge – plus pårørende. De fleste vokser fra det, men vi er cirka 50.000 danskere, som i varierende grad fastholder stammen langt ind i voksenlivet. Med andre ord: vi en stor gruppe, og nu skal vi have den opmærksomhed, vi fortjener.

Den 8. maj er der stiftende generalforsamling på Kommunikationscenter Odense. Vi er ambitiøse og vil være et aktivt og engageret talerør over for myndigheder, medier, arbejdsmarked og offentlighed. Dette, mener vi, mangler i Danmark, hvor stammen gennem mange år har været nedprioriteret i offentligheden.

Vi ønsker at skabe kontakter og netværk mellem stammere og professionelle, fordi ligesindede kan høste uvurderlige tips og hjælpe hinanden med at håndtere en hverdag med stammen. Vi er allerede i gang med at etablere kontakter til andre organisationer i ind- og udland.

Samtidig vil vi forsøge at holde danske stammere ajour om den aktuelle debat, de nyeste behandlinger, den nyeste forskning samt de politiske og behandlingsmæssige tiltag, der kan få betydning for os.

Indtil videre er vores arbejde frivilligt. Vi har brug for alle kræfter enten som medlem, støtte, bidragyder, eller hvad man nu magter og kan – sammen er vi stærke.

Velkommen til Dansk Stammeforum.

Hent pressemeddelelse her.

— Nyeste blogindlæg

Mig og Solsikkesnoren

Mig og Solsikkesnoren

Skrevet Af Hanne Høgh Larsen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Tænk hvis solsikkesnoren var opfundet, da jeg var barn, så kunne jeg dengang havde haft gavn af den. Jeg har stammet før jeg kom i skole. Til sommer er det 50 år...

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Skrevet Af Erling Jensen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Familie i Lyngby har fået hjælp af Dansk Stammeforum. Mor og far, Hui og Ali, stammer, og Caspian på 11 år har også sine problemer. ”Jeg stammede meget, da jeg var fra...

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Skrevet af Jørn Christian Hjøllund Christiansen. _________________________________ Mit navn er Jørn og er født i den sidste halvdel af 2. verdenskrig. Jeg blev registreret som stammer, da jeg kom i skole i Nykøbing Mors. På et tidspunkt fik jeg...