Stammen tilbage hos Socialstyrelsen

25. april 2022 | Nyhed

Socialstyrelsen har netop genpubliceret vidensmaterialet om Stammen og løbsk tale på sin hjemmeside. Det oplyser styrelsen til Dansk Stammeforum.

Indholdet er lagt på i sin oprindelige form, og indtil videre er der ikke planer om at udvikle siderne. I Dansk Stammeforum arbejder vi efter invitation på at bidrage til siderne med nyeste viden og yderligere information.

Som tidligere omtalt har der gennem lang tid været uro omkring, hvor stammen skulle forankres i det offentlige system. Dette var blandt andet efter, at styrelsen lagde op til ikke længere at være myndighed for stammen, men derimod sprede området ud til flere myndigheder.

Nu er der i hvert fald på den korte bane kommet en løsning. Imens afventer vi de kommende politiske beslutninger om fremtiden for stammebehandlingen, efter Socialministeriet lavede en evaluering af hele specialområdet. DS bidrog i denne proces med et høringssvar og har længe været i dialog med Socialstyrelsen om sagen.

Læs Socialstyrelsens sider om stammen og løbsk tale.

— Nyeste blogindlæg

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Victor er seks år og stammede så meget, at han havde store blokeringer, så han slet ikke kunne sige noget. Blokeringerne gjorde, at han blev så stresset, at han ufrivilligt tissede, så hans sengetøj, tøj og sko blev ødelagt, og han blev...

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Af Inge Brink HansenDansk Stammeforum har nu fået tilbagemelding på det høringssvar, som vi indsendte til Socialstyrelsens instans NATKO i februar 2022. Både høringssvar og socialstyrelsens svar på dette, kan læses her. Jeg har forsøgt at forstå...