Nyt fra Dansk Stammeforum: Borgen, funding og masser af kærlighed

25. februar 2022 | Nyhed

Møde på Christiansborg: Mandag d. 23 maj, mødes Adam Estrup og Erik Holm fra DS med Socialdemokraternes Daniel Toft Jakobsen, som ikke alene er handicapordfører, men er medlem af Social- og Ældreudvalget. Formålet er at fortælle om vilkårene for stammen i Danmark og løfte fokus på området i Folketinget. Daniel har interesse for socialområdet, og vi glæder os til at møde ham og fortælle om vores mange planer.

Ny hjemmeside: Den nuværende hjemmeside er ved at blive professionaliseret og lagt over i et bedre program (WordPress), der kan understøtte vores projekter og ambitioner. Arbejdet står Lasse Holmlund for. Han er Lead Graphic Designer, Photographer & Videographer hos CPH digital og laver det store arbejde i sin fritid. Tak for den indsats.

 

Fundraising: Fredag har DS møde med Karin Stöver, som ved en masse om fundraising. Kontakten er etableret gennem Camilla Sebelius fra Fuse Communikation, som bare er vild med vores projekt. Karin er super dygtige og meget interesseret i DS, så vi ser virkelig frem til snakken og hjælpen fra hende. Initiativgruppen har i den forbindelse identificeret ca. 20 relevante fonde og flere gange været i dialog med to store fonde, som er meget interesserede i at støtte vores projekter. Det kan kun blive godt.

 

USA: Dansk Stammeforum er i dialog med den amerikanske forening The Stuttering Association of the Young, SAY, i New York, og forperson Adam Estrup arbejder på at etableret et personligt møde ifm en rejse til USA. Ideen er at lave tilsvarende selvtillidsopbyggende camps for unge i alderen 8-18 år i Danmark i en eller anden form for samarbejde med SAY.

 

Analyser: Et stort dansk konsulent- og revisionshus har udviste interesse for at lave analyser for DS. Dette arbejde vil i givet fald ske pro bono, og nærmere information følger.

 

Medier: Det er afgørende at løfte viden om stammen. Derfor er det glædeligt, at Finans.dk onsdag har lavet et større interview med Adam Estrup om hans arbejde med foreningen. I næste udgave af Euroman, har Erik Holm derudover skrevet en laaaang feature om hans egen og skuespiller Henrik Prips kamp med stammen. Euroman er på gaden i slutningen af maj. Peter Nielsen, medlem af DS-bestyrelsen, medvirker i en tredje TV2-dokumentar, som også er på trapperne. Mere info om dette følger.

 

Generelt: Der er desuden et stort arbejde i gang i kulisserne fra hele bestyrelsen, initiativgruppen og en masse eksterne, gode kræfter. Generelt bliver vi mødt at utrolig stor energi og interesse, så vi er super optimistiske på egne og på stammernes vegne.

 

Forperson Adam Estrup udtaler i den forbindelse:
”Jeg er overvældet af den positivitet, Dansk Stammeforum er blevet mødt med fra dag 1. Vi har allerede aftalt møder på Christiansborg, med medier samt en række mennesker, der har tilbudt deres hjælp til at vende udviklingen og forbedre vilkårene for danske stammere. Behovet er der, og jeg er overbevist om, at vi kommer til at gøre en markant forskel.”

— Nyeste blogindlæg

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Victor er seks år og stammede så meget, at han havde store blokeringer, så han slet ikke kunne sige noget. Blokeringerne gjorde, at han blev så stresset, at han ufrivilligt tissede, så hans sengetøj, tøj og sko blev ødelagt, og han blev...

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Af Inge Brink HansenDansk Stammeforum har nu fået tilbagemelding på det høringssvar, som vi indsendte til Socialstyrelsens instans NATKO i februar 2022. Både høringssvar og socialstyrelsens svar på dette, kan læses her. Jeg har forsøgt at forstå...