Dansk Stammeforum sender høringssvar til Socialministeren

25. februar 2022 | Nyhed

Social- og ældreminister Astrid Krag vil afdække målgrupper og tilbud på det specialiserede socialområde. Derfor har Dansk Stammeforum netop indsendt høringssvar.

Dansk Stammeforum, DS, blander nu sig for første gang i debatten om fremtidens behandling af mennesker, som stammer og/eller har løbsk tale. Dette sker med et høringssvar, der torsdag blev sendt til Socialministeriet, som netop nu er ved at evaluere de specialiserede socialområder.

“Vi ønsker som en ny og aktiv bevægelse at tale stammernes sag. Dette er vores primære formål, og derfor har dygtige logopæder i DS på rekordtid formuleret et skarpt høringssvar, som vi er meget stolte af at kunne bidrage med,” siger medinitiativtager til DS Adam Estrup, der er formel afsender på dokumentet.

Med høringssvaret håber Dansk Stammeforum at kunne påvirke beslutningstagerne i Socialministeriet til at prioritere de 40-60.000 danskere, som stammer. Hertil kommer 5-17 pct. af alle børn, som i perioder af deres liv stammer.

Gruppen af mennesker har i årevis levet i skyggerne af andre handicap og lidelser trods et enormt behov for opdateret viden, nye undervisningsmaterialer og økonomiske midler til projekter, som hjælper børn, unge og voksne som stammer. Samtidig er stammen ved at blive spredt for alle vinde.

“Det er en tragisk udvikling for alle, som stammer, og som vi vil gøre alt for at forhindre. Vi håber naturligvis, at embedsmændene og politikerne denne gang vil tage sagen alvorligt og prioritere de danskere, som stammer. Det fortjener vi,” siger Adam Estrup.

Læs høringssvaret fra DS her.

— Nyeste blogindlæg

Mig og Solsikkesnoren

Mig og Solsikkesnoren

Skrevet Af Hanne Høgh Larsen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Tænk hvis solsikkesnoren var opfundet, da jeg var barn, så kunne jeg dengang havde haft gavn af den. Jeg har stammet før jeg kom i skole. Til sommer er det 50 år...

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Skrevet Af Erling Jensen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Familie i Lyngby har fået hjælp af Dansk Stammeforum. Mor og far, Hui og Ali, stammer, og Caspian på 11 år har også sine problemer. ”Jeg stammede meget, da jeg var fra...

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Skrevet af Jørn Christian Hjøllund Christiansen. _________________________________ Mit navn er Jørn og er født i den sidste halvdel af 2. verdenskrig. Jeg blev registreret som stammer, da jeg kom i skole i Nykøbing Mors. På et tidspunkt fik jeg...