Dansk Stammeforum sender høringssvar til Socialministeren

25. februar 2022 | Nyhed

Social- og ældreminister Astrid Krag vil afdække målgrupper og tilbud på det specialiserede socialområde. Derfor har Dansk Stammeforum netop indsendt høringssvar.

Dansk Stammeforum, DS, blander nu sig for første gang i debatten om fremtidens behandling af mennesker, som stammer og/eller har løbsk tale. Dette sker med et høringssvar, der torsdag blev sendt til Socialministeriet, som netop nu er ved at evaluere de specialiserede socialområder.

“Vi ønsker som en ny og aktiv bevægelse at tale stammernes sag. Dette er vores primære formål, og derfor har dygtige logopæder i DS på rekordtid formuleret et skarpt høringssvar, som vi er meget stolte af at kunne bidrage med,” siger medinitiativtager til DS Adam Estrup, der er formel afsender på dokumentet.

Med høringssvaret håber Dansk Stammeforum at kunne påvirke beslutningstagerne i Socialministeriet til at prioritere de 40-60.000 danskere, som stammer. Hertil kommer 5-17 pct. af alle børn, som i perioder af deres liv stammer.

Gruppen af mennesker har i årevis levet i skyggerne af andre handicap og lidelser trods et enormt behov for opdateret viden, nye undervisningsmaterialer og økonomiske midler til projekter, som hjælper børn, unge og voksne som stammer. Samtidig er stammen ved at blive spredt for alle vinde.

“Det er en tragisk udvikling for alle, som stammer, og som vi vil gøre alt for at forhindre. Vi håber naturligvis, at embedsmændene og politikerne denne gang vil tage sagen alvorligt og prioritere de danskere, som stammer. Det fortjener vi,” siger Adam Estrup.

Læs høringssvaret fra DS her.

— Nyeste blogindlæg

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Victor er seks år og stammede så meget, at han havde store blokeringer, så han slet ikke kunne sige noget. Blokeringerne gjorde, at han blev så stresset, at han ufrivilligt tissede, så hans sengetøj, tøj og sko blev ødelagt, og han blev...

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Af Inge Brink HansenDansk Stammeforum har nu fået tilbagemelding på det høringssvar, som vi indsendte til Socialstyrelsens instans NATKO i februar 2022. Både høringssvar og socialstyrelsens svar på dette, kan læses her. Jeg har forsøgt at forstå...