Alternativ talepædagogik

24. februar 2022 | Nyhed

Selv om vi ikke ved, hvorfor vi stammer, så bliver der naturligvis givet adskillige bud på det. I tidligere tider blev stammen eksempelvis forbundet med, at barnet havde spist en græshoppe, eller at moderen, mens hun var gravid, havde set en slange af et eller andet specielt tilsnit.
 
Det kunne også være fordi barnet fik klippet sit hår før det sagde sit første ord, eller fordi det stakkels barn så sig selv i et spejl. Andre igen mente, at det kunne skyldes, at barnet havde fået lov at stå ude i regnen og sove, eller at man havde glemt at informere forfædrene om den forestående fødsel. Det kunne også være noget så banalt som en for kort tunge.
 
Kuren for stammen kan være lige så malerisk.
 
I Kina ville en moder starte 100 brande, fordi en klog kone havde fortalt hende, at det ville kurere hendes barns stammen (det var i øvrigt i 2002 – hun nåede kun de 20 før hun blev anholdt). Nogle steder på det afrikanske kontinent skulle man smøre elefantefterladenskaber ind i kirurgisk udførte snitsår ved mundvigene og under tungen.
 
Nogle mente også, sådan lidt mindre elegant, at hvis bare man fik et par på lampen, hver gang man stammede, ja, så ville det hurtigt forsvinde.

— Nyeste blogindlæg

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Skrevet af Jørn Christian Hjøllund Christiansen. _________________________________ Mit navn er Jørn og er født i den sidste halvdel af 2. verdenskrig. Jeg blev registreret som stammer, da jeg kom i skole i Nykøbing Mors. På et tidspunkt fik jeg...

En grim ælling er blevet til en flot svane

En grim ælling er blevet til en flot svane

 Erling Jensen, Blæsbjerghus – Dansk Stammeforum. _________________________________ Lauras barndom er præget af vold, manipulation og konflikter derhjemme på grund af dårlige forældreforhold, og skoletiden var også præget af mobning. Vi kender H.C....