Alternativ talepædagogik

24. februar 2022 | Nyhed

Selv om vi ikke ved, hvorfor vi stammer, så bliver der naturligvis givet adskillige bud på det. I tidligere tider blev stammen eksempelvis forbundet med, at barnet havde spist en græshoppe, eller at moderen, mens hun var gravid, havde set en slange af et eller andet specielt tilsnit.
 
Det kunne også være fordi barnet fik klippet sit hår før det sagde sit første ord, eller fordi det stakkels barn så sig selv i et spejl. Andre igen mente, at det kunne skyldes, at barnet havde fået lov at stå ude i regnen og sove, eller at man havde glemt at informere forfædrene om den forestående fødsel. Det kunne også være noget så banalt som en for kort tunge.
 
Kuren for stammen kan være lige så malerisk.
 
I Kina ville en moder starte 100 brande, fordi en klog kone havde fortalt hende, at det ville kurere hendes barns stammen (det var i øvrigt i 2002 – hun nåede kun de 20 før hun blev anholdt). Nogle steder på det afrikanske kontinent skulle man smøre elefantefterladenskaber ind i kirurgisk udførte snitsår ved mundvigene og under tungen.
 
Nogle mente også, sådan lidt mindre elegant, at hvis bare man fik et par på lampen, hver gang man stammede, ja, så ville det hurtigt forsvinde.

— Nyeste blogindlæg

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Victor er seks år og stammede så meget, at han havde store blokeringer, så han slet ikke kunne sige noget. Blokeringerne gjorde, at han blev så stresset, at han ufrivilligt tissede, så hans sengetøj, tøj og sko blev ødelagt, og han blev...

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Af Inge Brink HansenDansk Stammeforum har nu fået tilbagemelding på det høringssvar, som vi indsendte til Socialstyrelsens instans NATKO i februar 2022. Både høringssvar og socialstyrelsens svar på dette, kan læses her. Jeg har forsøgt at forstå...