Stammecafe på taleinstituttet i Aalborg

10. december 2023 | Artikel

Hanne Høgh Larsen – Dansk Stammeforum.

_________________________________

Hvert år i oktober afholder taleinstituttet i Aalborg stammecafe i forbindelse med den årlige internationale stammedag den 22. oktober. I år blev stammecafeen afviklet tirsdag den 24. oktober kl. 19-21.

Lone Rysholt – Victors mor – rettede henvendelse til mig i starten af oktober 2023. Lone spurgte om jeg vil være oplægsholder. Jeg skulle væren den ene ud af tre oplægsholder og var meget stolt over at blive spurgt. Jeg sagde ja. Dagen efter blev jeg kontaktet af Jette Karlstrup Schultz, som er logopæd på taleinstituttet i Aalborg.

4 – 5 dage før fik jeg mail fra taleinstituttet, med informationer og spørgsmål, der kunne inspirere til forberedelse af oplægget.

Hanne Høgh Larsen.

Dagen før havde jeg fået tid hos min logopæd – ikke til undervisning – men til rådgivning og sparring, forud for at skulle holde oplægget. Jeg havde forberedt mig og lavet notater, og Lone og jeg mødtes udenfor taleinstituttet og fulgtes ind. De to andre oplægsholdere og jeg blev lige samlet til de sidste fælles informationer. De to andre deltagere var mænd – den ene i 20´erne, der er jurastuderende, og den anden i 30´ene, som er uddannet og arbejder som fysioterapeut. Begge i erhverv, hvor der skal snakkes meget. 

Den jurastuderende har en del løbsk tale og kommer til undervisning på taleinstituttet i Aalborg og bor i Aalborg. Ham der er fysioterapeut bor i Aarhus og er medlem af stammeforeningen (FSD). Så er der mig fra Ryomgård på Djursland, der er delikatesseuddannet og medstifter af samt medlem af bestyrelsen i Dansk Stammeforum. Jeg synes det er rigtigt godt, at begge foreninger var med i panelet.

Der var ca. 15 tilhørere / deltagere til stammecafeen, der foregik i en meget afslappet atmosfære. Jeg var den sidste, der skulle holde oplæg. De to andre var rigtig gode til at fortælle, og snakkede rigtig meget. Da det blev min tur, gik jeg lidt i baglås og syntes, at det var rigtig svært – der har jeg stadig meget at lære.

Hanne øver sig i at læse højt.

Efter en kaffepause var der mulighed for, at tilhørerne kunne stille spørgsmål. De fleste stammer selv og et par stykker er forældre til mindre børn, der stammer. Her gik det meget bedre for mig med at turde tale og svare på spørgsmål. Der blev stillet spørgsmål til panelet som helhed, sådan at spørgsmålet var til os alle tre. Og vi havde mulighed for at give hvert vores svar.

Der blev også ud fra oplægget / historien stillet spørgsmål til den enkelte. Selv om vi har vores talehandicap tilfælles, så har vi alligevel mange forskellig ting med i bagagen.

Det var en rigtig god aften, selv om jeg synes min start var svær. Vi fik alle tre meget ros for at have mod til at stille op i panelet.


Lone Rysholt syntes også, at stammecafeen var en god oplevelse. Hun synes, at det aldersmæssigt var et godt panel.

Hanne udenfor herregårdsmuseet Estrup.

— Nyeste blogindlæg

Mig og Solsikkesnoren

Mig og Solsikkesnoren

Skrevet Af Hanne Høgh Larsen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Tænk hvis solsikkesnoren var opfundet, da jeg var barn, så kunne jeg dengang havde haft gavn af den. Jeg har stammet før jeg kom i skole. Til sommer er det 50 år...

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Skrevet Af Erling Jensen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Familie i Lyngby har fået hjælp af Dansk Stammeforum. Mor og far, Hui og Ali, stammer, og Caspian på 11 år har også sine problemer. ”Jeg stammede meget, da jeg var fra...

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Skrevet af Jørn Christian Hjøllund Christiansen. _________________________________ Mit navn er Jørn og er født i den sidste halvdel af 2. verdenskrig. Jeg blev registreret som stammer, da jeg kom i skole i Nykøbing Mors. På et tidspunkt fik jeg...