Peter Nielsen: Har fået helt nyt liv

24. februar 2022 | Artikel

Peter er i dag forlovet med Laura. De bor sammen i Thisted. Foto: Privatfoto, Facebook.

Peter Nielsen, som i TV2-dokumentaren “Jeg er stammer” tog kampen op imod sin årelange og socialt invaliderende stammen, er godt kørende snart to efter den første dokumentar.

Som de fleste måske husker, tog Peter hele Danmark med storm efter 45 minutters tv i bedste sendetid. Udsendelsen fulgte Peter Nielsen og Matias Rasmussen på McGuire-kursus, hvor især Peter rykkede sig voldsomt. Det gik direkte ind i danskernes hjerte, at se Peter gå fra dårligt at kunne sige sit navn til at holde tale på Strøget i Århus. Jeg og tv-holdet fik personligt mange henvendelser fra forskellige mennesker, som havde set filmen og var dybt berørt af Peters historie.

I dag er situationen helt anderledes. Peter bor ikke længere hjemme hos sine forældre, men er flyttet til Thisted, hvor han bor i en treværelses lejlighed. Og hvad der måske er endnu skønnere er, at han bor sammen med Laura Hyldgaard Tronsen. De to blev forlovet den 9. august, fortalte Peter smilende gennem røret.

Peter kæmper stadig med sin stammen, fortæller han, og den fylder også en stor del af hans dagligdag. Han har stadig svære perioder, hvor han glemmer at trække vejret dybt, at holde pauser og bruge sine teknikker fra McGuire. At mestre teknikkerne er et fast arbejde, og det skal holdes ved lige. Siden optagelserne i efteråret 2018 har Peter været på seks McGuire-kurser i Århus og Oslo, og han er ikke færdig med at forbedre og forfine teknikkerne.

Peter er dog med egne ord ‘et helt andet menneske’, end da vi først havde fat på ham op til den første dokumentar. Der er i dag ikke noget, han ikke kan selv. Hans liv er ganske enkelt forandret, og han behøver ikke hjælp fra familien for at klare dagligdagen.

Peters historie er et klasseeksempel på,. hvordan vi herhjemme kunne hjælpe mange flere mennesker, som stammer, for relativt små midler, hvis vi støttede dem med eksempelvis McGuire-kurserne. Peters liv er jo totalt forandret, og tænk hvor mange andre stammere der kunne få samme oplevelse og måske blive fri for stammens lænker.

Det er ikke alle, McGuire-kurserne virker lige godt på, og det er hårdt arbejde. Men som vist med blandt andre Peter er der mange stammere, som har stor effekt de teknikker, man lærer på McGuire. I dag er kurserne for egen regning, og det afholder naturligvis nogle fra at deltage. Det er jo fattigt for et rigt land.

Til februar er det tre år siden, at Peter første gang tonede frem på skærmen, og siden kom en opfølgende dokumentar om hans udvikling. Dokumentarkompagniet har netop færdiggjort optagelserne til den tredje udsendelse i rækken. Det ser jeg frem til at se.

— Nyeste blogindlæg

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Tissede i bukserne, fordi han stammede

Victor er seks år og stammede så meget, at han havde store blokeringer, så han slet ikke kunne sige noget. Blokeringerne gjorde, at han blev så stresset, at han ufrivilligt tissede, så hans sengetøj, tøj og sko blev ødelagt, og han blev...

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Forklaring på tilbagemeldingen på høringssvaret 2022

Af Inge Brink HansenDansk Stammeforum har nu fået tilbagemelding på det høringssvar, som vi indsendte til Socialstyrelsens instans NATKO i februar 2022. Både høringssvar og socialstyrelsens svar på dette, kan læses her. Jeg har forsøgt at forstå...