En solstrålehistorie når man endelig får noget hjælp til sin søn som er stammer

29. december 2022 | Artikel

William, 14 år, har stammet hele sit liv. I 2. klasse blev han tildelt talepædagog, som kom til nogle enkelte samtaler, men hun stoppede, hvorefter han røg lidt ud af systemet. Vi blev langt om længe koblet på en ny, hvor han havde et kortere forløb, men vi mærkede desværre ikke rigtig nogen effekt af dette. Han blev vurderet for god og afsluttet med besked om, at vi måtte henvende os hvis vi synes det blev værre.

Vi fik i 6. klasse koblet talepædagog på, da der var yderligere forværring, men corona kom ind, og det gik på den baggrund i stå igen med talepædagog. Her i 8. klasse har han nogle sessioner med talepædagog, men udbyttet er der ikke rigtigt. William blev mere og mere ked af det over hans stammen, som endte ud i stor frustration for ham. Som forældre står man meget hjælpeløs med en søn, der bliver mere og mere ked af det, og ikke rigtig at kunne få hjælp. Hans talepædagog sendte så en invitation videre til os fra Dansk Stammeforening om et ungdomskursus for stammere, som logopæd Marc Egede stod for. Tilmeldingen blev lavet samme dag og William glædede sig meget til dagen. Desværre ikke tilmeldinger nok og arrangementet blev aflyst. Marc Egede kontaktede os med besked om aflysningen, men han tilbød i stedet William privatundervisning.

Jeg har som mor været en del af undervisningen, hvilket har betydet helt enormt for mig at følge, og kan støtte William og huske de nye teknikker.
Vi har været ved Marc 3 gange med en uges mellemrum. Den sidste gang var finpudsning af teknikkerne, så det er helt fantastisk hvad det har gjort for William allerede.

William var tryg ved Marc fra vi kom ind af døren, og dette er en kæmpe forudsætning for William for at han åbner op.

Marc har lært William vigtige teknikker med vejrtrækning, øjenkontakt og undgå tidspres. Disse teknikker har gjort en verden til forskel. De har arbejdet med at holde øjenkontakt i stedet for det usikre flakkende blik. Undgå tidspres, trække vejret og først tale når du er klar. Trække vejret helt ned i mellemgulvet, finde roen og bruge vejrtrækning for ikke at komme ind i blokering. De har arbejdet med læsetræning og artikulation, og sidst men ikke mindst finde troen i sig selv og bedre selvtilliden.

Desuden klædt William på i forhold til at han er stammer, og vil være det hele livet, men har lært ham, at han ikke må gå ind i blokeringerne, men fange dem før ved vejrtrækningen, så behøver han ikke stamme mere. William er gået derfra med langt større selvtillid og troen på at det nok skal lykkedes at holde stammen væk med hans nye teknikker. Det at møde Marc og se det virkelig kan lykkedes giver ham også en gejst.

Vi ved at der vil komme tilbagefald og stadig meget at arbejde med, men nu kender vi teknikkerne og vi ved, at vi nu kan finde hjælpen ved Marc, hvilket giver mere ro i maven at vide han er der.

Vi håber der kommer mere fokus på stammen og hjælp til de unge mennesker så der kan blive sat meget hurtigere ind.

— Nyeste blogindlæg

Mig og Solsikkesnoren

Mig og Solsikkesnoren

Skrevet Af Hanne Høgh Larsen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Tænk hvis solsikkesnoren var opfundet, da jeg var barn, så kunne jeg dengang havde haft gavn af den. Jeg har stammet før jeg kom i skole. Til sommer er det 50 år...

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Caspian har fået hjælp til sin stammen

Skrevet Af Erling Jensen, Dansk Stammeforum. _________________________________ Familie i Lyngby har fået hjælp af Dansk Stammeforum. Mor og far, Hui og Ali, stammer, og Caspian på 11 år har også sine problemer. ”Jeg stammede meget, da jeg var fra...

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Fup & svindel i guldsmedenes gade

Skrevet af Jørn Christian Hjøllund Christiansen. _________________________________ Mit navn er Jørn og er født i den sidste halvdel af 2. verdenskrig. Jeg blev registreret som stammer, da jeg kom i skole i Nykøbing Mors. På et tidspunkt fik jeg...