Stammevenner

Har du eller din familie brug for en Stammeven?

Positive forbilleder giver håb og inspiration til både børn og voksne med stammen eller lider af løbsk tale. En stammeven er en person, der har indsigt i og accepterer sit talehandicap i en grad, at vedkommende kan fungere som et forbillede og støtte for andre i samme situation. Det, at identificere sig med andre i samme situation, kan styrke ens selvtillid og fremme et positivt selvbillede. Dette understreger, at et talehandicap ikke bør definere en person, for vi er alle mere end vores begrænsninger. Dette perspektiv er afgørende for at sikre, at børn og unge med talevanskeligheder kan opbygge et godt og indholdsrigt liv uden at blive begrænset af deres stammen.

En stammeven kan fungere som mentor og vejleder for børn, unge og voksne med stammen eller løbsk tale. En stammeven deler sine egne erfaringer, giver råd og hjælper med at navigere gennem udfordringer, du måtte stå overfor. Praktisk vejledning og støtte fra personer, du kan identificere dig med, kan være afgørende for dine næste skridt.

Eksempler:

– At besøge din familie og møde dit barn i øjenhøjde og være et forbillede for den positive historie. Det kan for eksempel være, hvis dit barn begynder at føle sig ensom og trist, og trækker sig tilbage fra sociale aktiviteter.
– Hvis du er træt af din stammen, men mangler modet til at søge hjælp, kan en stammeven vise dig, hvor og hvordan du kan få hjælp.
– Hvis du er nysgerrig og gerne vil vide mere, kan du tilmelde dig herunder. Vi vil derefter kontakte dig skriftligt eller telefonisk, alt efter hvad du foretrækker..